2018 m. rugpjūčio 22 d.
A lyga 23 turas
Kauno Dariaus ir Girėno stadionas
FC Stumbras
0 : 2
FK Žalgiris
0
Įvarčiai
2
Apžvalga

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai tik ketvirtuoju bandymu šiemet A lygoje sugebėjo palaužti Kauno „Stumbrą“. 23 turo rungtynėse Kaune žalgiriečiai šventė pergalę rezultatu 2:0.

Ankstesni du tarpusavio mačai baigėsi lygiosiomis, kartą nugalėjo „Stumbras“, o „Žalgiris“ savo tikslą pasiekė trečiadienio vakarą. Tokiu būdu nutrūko „Stumbro“ komandos penkių pergalių serija. Iki šio mačo „Stumbras“ buvo laimėjęs net dešimt iš paskutinių savo 12 rungtynių.

Po ramios rungtynių pradžios vilniečiai perėmė iniciatyvą ir vieną po kitos rezgė pavojingas atakas. Dar neįpusėjus kėliniui žalgiriečiai keletą kartų sugebėjo sudrebinti šeimininkų vartų konstrukciją.

„Stumbro“ gynybą „Žalgiris“ pramušė 25 minutę. Tuomet po savalaikio Sauliaus Mikoliūno perdavimo L. Antalis atsidūrė vienas prieš vartininką ir nuginklavo Rodrigo Josviakį.

„Žalgirio“ rumunas antrą kartą pasižymėjo 37 minutę, realizuodamas 11 m baudinį. Jis buvo skirtas už abejotiną Matheuso Bissi pražangą prieš Marko Tomičių.

Kėlinio pabaigoje į greitą ataką pabėgo „Stumbro“ žaidėjas Lucasas Villela, bet nestiprų jo smūgį sugavo vartininkas Džiugas Bartkus.

Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje pasikeitė ir šeimininkai vis dažniau kėlė pavojų svečių vartams.

Likus žaisti 15 minučių idealią progą turėjo šeimininkai, bet Marcosas Junioras po Alsenijaus Bah perdavimo atsidūręs vienas prieš vartininką nepataikė į vartus.

Daugiau įvarčių nebuvo pelnyta ir „Žalgiris“ namo išsivežė pergalę rezultatu 2:0.

Komandų sudėtys
FC Stumbras
Startinė sudėtis
Atsarginiai žaidėjai
FK Žalgiris
Startinė sudėtis
Atsarginiai žaidėjai
Rungtynių eiga
FC Stumbras
FK Žalgiris
Rungtynių pradžia
Finalinis švilpukas